1e Servicetechnicus Marine

Bron: HR

Servicetechnicus voor Marine & Offshore
Techniek | Hoogvliet en wereldwijd | 40 uur

Jij weet wat sleutelen is, steekt jouw handen graag uit de mouwen en je werkt nauwkeurig! Ben je er ook van overtuigd dat het leven van een servicetechnicus in de scheepvaart en offshore markt jou op het lijf geschreven is? Dan willen wij jou graag aan boord om met ons team te werken aan de veiligheid van mensen op schepen en boorplatforms.

Wie
Een verantwoordelijke, nauwkeurige Servicetechnicus die flexibel beschikbaar is. Je reist graag en perioden van huis zijn is voor jou comfortabel.

Wat
Het inspecteren, onderhouden, repareren, testen en certificeren van een breed scala aan installaties, blusmiddelen, veiligheidsapparatuur en reddingsmiddelen aan boord van schepen en offshore platforms.

Waarom
Een veelzijdige functie, doorgroeimogelijkheden in dynamische organisatie en persoonlijke ontwikkeling door o.a. diverse opleidingen.

Waar
Je woont in Rotterdam of directe omgeving en je werkt voor onze Business Unit Marine & Offshore. Jouw basis is ons moderne pand met 4 service werkplaatsen in Hoogvliet. Je bent flexibel inzetbaar bij onze klanten aan boord van schepen in Nederland en België. En je ziet uitdagingen in diverse service projecten waaronder offshore platforms en cruise schepen in de Noordzee en andere delen van de wereld!

Dit ga je doen
Als Servicetechnicus voor Marine & Offshore werk je dagelijks aan installaties en veiligheidsapparatuur voor schepen en platforms in de binnenvaart, zeevaart en offshore industrie. Denk hierbij aan blusgasinstallaties en branddetectie systemen, ademluchtapparatuur, brandblussers en reddingsmiddelen. Ook draagbare- en stationaire (gas)detectie apparatuur is onderdeel van het service pakket. Gedurende jouw opleidingstraject leer je met alle Dräger- en non-Dräger apparatuur te werken. Afhankelijk van jouw ervaring wordt dit traject aangepast op je opleidingsbehoefte.

Dagelijks vertrek je vanuit Hoogvliet naar binnenvaart of zeevarende schepen om aan boord service werkzaamheden te verrichten. Daarnaast zal een deel van de inspecties aan de apparatuur op onze werkplaatsen in Hoogvliet worden uitgevoerd. Het vervoer van deze veiligheidsmiddelen naar de werkplaats in Hoogvliet en weer terug aan boord neem je ook voor jouw rekening. Naast de technische handelingen zorg je voor een nauwkeurige administratie van jouw werkzaamheden, zodat er uiteindelijk goede inspectie certificaten gegenereerd kunnen worden. Vanuit de dynamiek van de scheepvaart zal je begrijpen dat alle werkzaamheden in een korte tijd uitgevoerd moeten worden. Schepen komen en gaan en zijn een relatief korte periode in de haven. Voor vertrek wil de klant zijn apparatuur weer terug aan boord hebben!

Bovenstaande dagelijkse werkzaamheden wissel je af met offshore werkzaamheden en korte bezoeken aan andere service projecten in de wereld zoals grote cruise schepen.

Per helikopter vlieg je naar een boorplatform om daar de van tevoren overeengekomen onderhoud- en servicewerkzaamheden uit te voeren. Hiervoor staat een eigen mobiele werkplaats van Dräger, inclusief het benodigde materiaal op de locatie ter beschikking.

Offshore werk je in twaalf-uursdiensten en je slaapt met twee man op een kamer op het boorplatform. Als Servicetechnicus ben je afwisselend acht à tien keer per jaar, één of twee weken, wereldwijd offshore aan de slag.

De organisatie
Dräger is een bedrijf dat internationaal voorop loopt op het gebied van medische en veiligheidstechnologie. Het bedrijf levert sinds 1889 producten voor het beschermen, ondersteunen en redden van levens. Dräger biedt oplossingen voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, brandweer, chemische industrie, scheepsvaart en offshore.

Het team
In het multiculturele team heerst een no-nonsens mentaliteit en een goede teamgeest. Er wordt hard gewerkt en er is tegelijkertijd ruimte voor humor!

Ons aanbod
Een uitstekend salaris (op basis van een 40-urige werkweek en afhankelijk van jouw werkervaring, leeftijd en opleiding).
• Toeslagen en overwerk vergoedingen bij onder andere offshore service en consignatiediensten.
• Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband.
• 40 vrije dagen (waarvan 13 atv-dagen) op fulltime basis.
• Een intern opleidingstraject voor onderhoud aan Dräger- en non-Dräger apparatuur.
• Resultaatafhankelijke winstdeling.
• Goede pensioenregeling waaraan wij (conform de CAO in de Metalektro) de helft als werkgeverspremie bijdragen.

 Om als Servicetechnicus Marine & Offshore bij ons aan de slag te gaan
• Heb je een technische mbo-opleiding niveau 3 of 4 (bij voorkeur Elektrotechniek) en aantoonbare ervaring in de techniek.
• Ben je zeer flexibel beschikbaar, heb je geen problemen met reizen en perioden van huis te zijn.
• Durf je te werken op hoogte en ben je bereid om in consignatiediensten te werken.
• Beheers je het Nederlands en Engels goed in woord en schrift. Duits in woord is een pre.
• Ben je in het bezit van een VCA-diploma en het vakdiploma Onderhoudsmonteur Kleine Blusmiddelen of bereid om deze te behalen.
• Ben je in het bezit van rijbewijs B.
• Heb je een voorsprong wanneer je ervaring hebt in een soortgelijke functie.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Peter Fles (Recruiter). Je kunt hem bereiken via e-mail: peter.fles@draeger.com of op telefoonnummer 079 - 3444 770.

Solliciteren
Ben jij onze nieuwe collega? Stuur dan je motivatiebrief en CV via de ’Solliciteren’-button naar ons toe.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.