Application Consultant MDM/ERP (2020-30)

Bron: HR

Application consultant MDM/ERP
ICT | Zoetermeer | 40 uur

Ben jij als ICT’er een echte communicator en zoek je een afwisselende baan waarbij je van A tot Z verantwoordelijk bent voor het implementeren en beheren van de nieuwste applicaties? En zie jij jezelf bijdragen aan technologie voor het leven? Dan hebben wij mooie projecten voor jou!

Wie
Een gedreven application consultant ERP met talent voor het implementeren en optimaliseren van onze ERP systemen.

Wat
Het inrichten, beheren, verbeteren en ondersteunen van applicaties (o.a. SAP en Navision) en workflows die de bedrijfsprocessen ondersteunen, en het verzorgen van trainingen en applicatieondersteuning aan gebruikers. Met als doel het optimaliseren van het Drager ERP landschap en de masterdata binnen de organisatie.

Waarom
Omdat je het uitdagend vind om het SAP en IT landschap binnen een internationaal organisatie naar een hoger plan te tillen en hierbij harmonisatie te realiseren.

Waar
Dagelijks werk je in ons moderne kantoor in Zoetermeer en soms ben je werkzaam op onze vestiging in Hoogvliet. Op afstand werk je samen met ERP collega’s in België, de businessregio Europa en het hoofdkantoor in Duitsland.

Dit ga je doen
Zodra er een nieuwe (ERP) applicatie toegevoegd gaat worden aan het Drager IT-landschap, ga jij aan de slag met het functioneel inrichten en ondersteunen van deze applicatie. Je start met het inventariseren en documenteren van de requirements van de users (medewerkers/managers) en onderzoek je de klantvraag. Na de inventarisatie is het aan jou om zowel de datastructuren als wel de functionele- en technische architectuur te ontwerpen. Je bent bij de implementatie betrokken van A tot Z. Zo ook het testen van de applicatie na implementatie van de aanpassingen en draag je zorg voor de juiste documentatie over procedures en processen. Tot slot geef je advies over functionele verbetering in processen en applicaties.

Nadat het implementatie project succesvol is afgerond ben jij als application consultant ERP tevens verantwoordelijk voor het verzorgen van het applicatiebeheer. Hierbij bewaak je de goede werking van de applicaties, de juiste toepassing van de gebruiksprocedures en master data management.

Tevens leid je key-users en eindgebruikers op die je voorziet van de benodigde informatie met de door jou opgestelde en beheerde gebruikers- en systeemdocumentatie met als doel hen te ondersteunen.

Tot slot ben jij als ERP application consultant verantwoordelijk voor het periodiek onderhouden en updaten van de applicaties, in nauw overleg en samenwerking met de internationale ERP collega’s.

Binnen deze functie is het van belang dat je gedurende het hele proces van implementatie en beheer de relatie met key-users onderhoud en verder uitbouwt.

De organisatie
Dräger is een bedrijf dat internationaal vooroploopt op het gebied van medische en veiligheidstechnologie. Het bedrijf levert sinds 1889 producten voor het beschermen, ondersteunen en redden van levens. Dräger biedt oplossingen voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, brandweer, chemische industrie, scheepsvaart en offshore.

Het team
In Nederland bestaat het IT team uit 8 FTE verdeeld over twee teams. De vacature valt in het applicatieteam waar 4 FTE zich met de applicaties, interfaces en databases bezighouden. ERP is van strategische belang, om die reden wordt er op SAP gebied nauw samengewerkt met de ERP consultant in België en de ERP teams op het hoofdkantoor. Navision is sterk georiënteerd op onze business unit Marine & Offshore in Hoogvliet en vindt er afstemming plaats met de Navision teams in Duitsland en de regio Europa.

Ons aanbod
• Een uitstekend salaris afhankelijk van jouw werkervaring, leeftijd en opleiding.
• Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband.
• Er wordt een laptop ter beschikking gesteld.
• Resultaatafhankelijke winstdeling.
• Goede pensioenregeling waaraan wij (conform de CAO in de Metalektro) de helft als werkgeverspremie bijdragen.
• 40 vrije dagen (waarvan 13 atv-dagen) op fulltime basis.
• Een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering.
• Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen. Soms ga je daarvoor naar het buitenland. Samen kijken we naar de mogelijkheden.

Om als ERP application consultant bij ons aan de slag te gaan
• Heb je een afgeronde HBO ICT/bedrijfskunde opleiding.
• Heb je ervaring en kennis van SAP ERP en Dynamics Navision of Business Central.
• Ben je bekend met de PRINCE2 en ITIL methodieken.
• Kun je goed overweg Microsoft Office-pakketten.
• Beschik je over kennis van de diverse databasesystemen en middleware.
• Beheers je het Nederlands en Engels goed in woord en schrift.
• Je bent communicatief- en adviesvaardig en beschikt over analytisch inzicht.
• Je werkt graag projectmatig.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Peter Fles (Recruiter). Je kunt hem bereiken via e-mail: peter.fles@draeger.com op telefoonnummer 079 - 3444 770.

Solliciteren
Wil jij aan de slag bij Dräger? Stuur dan je motivatiebrief en CV via de ’Solliciteren’-button naar ons toe.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.