Servicetechnicus FDS regio Nederland

Bron: HR


Servicetechnicus Branddetectie
Elektrotechniek | diverse regio’s in Nederland | 40 uur

Ben jij werkzaam in de elektrotechniek en heb je een mbo-diploma (niveau 3 of 4) in deze richting? Wil jij de uitdaging aangaan als Servicetechnicus bij Dräger? Dan leiden wij je op in de brandmeld- en ontruimingstechniek en de CO/LPG installaties.

Werken bij Dräger - Servicetechnicus Robert Peters aan het woord


Wie
Een proactieve Servicetechnicus die zelf zijn planning maakt, die afstemt met zijn klanten en zelfstandig het werk uitvoert.

Wat
Het onderhouden, aanpassen en certificeren van branddetectieapparatuur en ontruimingsinstallaties, storingen verhelpen aan brandmeldinstallaties en CO/LPG installaties en je klanten bijstaan en adviseren.

Waarom
Je wil werken met moderne technische installaties, je krijgt eigen verantwoordelijkheid voor de klanten in jouw werkgebied, volop opleidings- en doorgroeimogelijkheden en een uitstekend salaris en bedrijfswagen.

Waar
Je werkt in de omgeving waar je woont. Wij hebben per direct mogelijkheden in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Den Bosch en Nijmegen.

Dit ga je doen
Als Servicetechnicus Branddetectie ga je branddetectieapparatuur en ontruimingsinstallaties en CO/LPG installaties onderhouden bij de klanten binnen je rayon. Dit doe je zelfstandig of samen met een collega. Daarvoor krijg je elke maand onderhoudsuren ter beschikking die je zelf inplant. De bijbehorende administratie verwerk je wekelijks. Je hebt in grote mate eigen verantwoordelijkheid en vrijheid om je werk in te delen. De klanten van Dräger zijn divers. Soms werk je in een zorginstelling, dan in een kantoorgebouw of een gevangenis. De te onderhouden CO/LPG installaties bevinden zich in parkeergarages.

Naast het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden kan het voorkomen dat je storingen op moet lossen. De door jou uitgebrachte adviezen welke door de klant in opdracht zijn gegeven, ga je, eventueel met een installateur, uitvoeren. Eens in de twee maanden heb je samen met drie andere Servicetechnici storingsdienst. Hiervoor krijg je een vergoeding waarbij ook de gemaakte telefoontjes vergoed worden.

Je adviseert klanten over de status van de installatie en bespreekt met hen op welke wijze de installatie het best in stand gehouden kan worden. Is een installatie aan vervanging toe, dan stem je dit af met de afdeling verkoop. Veel brandmeld- en ontruimingsinstallaties zijn inspectiecertificatie plichtig; jouw onderhoudsrapportage en bijhorende onderhoud certificaat zijn de basis voor het certificeren van de installaties. Samen met een inspectiebureau vindt deze inspectie plaats die jij begeleidt en afstemt met de inspecteur.

Op deze manier ben je breed betrokken bij het tevreden houden van de klant, wat je eigen werkzaamheden leuk en interessant maakt. Elke dag is anders en ben je naast het regulier onderhoud dus ook bezig met verhelpen van storingen, het verbeteren en aanpassen van installaties of het gezamenlijk inspecteren en adviseren van de klanten in je rayon.

Het team
Je komt te werken in een betrokken en professioneel team met meerdere Servicetechnici Branddetectie. Je werkt meestal zelfstandig en je hebt daarbij regelmatig contact met je collega’s via telefoon en e-mail. Bij complexe aangelegenheden kan je schakelen met de betreffende Product Technicus die je ondersteunt. Met je direct leidinggevende heb je regelmatig contact over de werkzaamheden. Regelmatig organiseert Dräger workshops en programmadagen. Daar krijg je informatie over zaken die in de organisatie spelen, uitleg over diverse regelgeving en wordt je getraind in de kennis van producten en systemen.

Ons aanbod
•  Een marktconform salaris (afhankelijk van jouw werkervaring, leeftijd en opleiding).
•  Een fulltime dienstverband.
•  Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op vast dienstverband.
•  Een bedrijfsauto, laptop en smartphone.
•  40 vrije dagen (waarvan 13 atv-dagen) op fulltime basis.
•  Daggeld- en telefoonkostenvergoeding.
•  Een resultaatafhankelijke winstdeling.
•  Goede pensioenregeling waaraan wij (conform de CAO in de Metalektro) de helft als werkgeverspremie bijdragen.
•  Een aantrekkelijke collectieve zorgverzekering.
•  Mogelijkheid tot het volgen van opleidingen (onder andere diploma Onderhoudsdeskundige Brandmeldinstallaties en het  
   VCA- en NEN3140 VP-certificaat).

Om als Servicetechnicus bij ons aan de slag te gaan
•  Heb je een mbo-diploma elektrotechniek of sterkstroominstallatie (niveau 3 of 4) op zak.
•  Ben je minimaal 1 tot 2 jaar werkzaam in de elektrotechniek of als Servicetechnicus.
•  In bezit van het onderhoudsdeskundige brandmeldinstallatie diploma is een pré.
•  Vind je het een uitdaging om je eigen werk te plannen en te organiseren.
•  Ben je stressbestendig en heb je een flexibele instelling.
•  Ga je administratief werk niet uit de weg.
•  Ben je in het bezit van een rijbewijs B.

De organisatie
Dräger is een bedrijf dat internationaal vooroploopt op het gebied van medische- en veiligheidstechnologie. Het bedrijf levert sinds 1889 producten voor het beschermen, ondersteunen en redden van levens. Dräger biedt oplossingen voor bijvoorbeeld ziekenhuizen, brandweer, chemische industrie, scheepsvaart en offshore.

Meer informatie
Wil je meer informatie over deze functie, neem dan contact op met Peter Fles (Recruiter). Je kunt hem bereiken op telefoonnummer
06-31979028.

Solliciteren
Kom jij ons team versterken? Stuur dan je motivatiebrief en CV via de ’Solliciteer’-button naar ons toe.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.